Zend een live video uit

Home » Content » Zend een live video uit

Als je eenmaal een live productie klaar hebt, zul je die willen uitzenden. Daarvoor kun je hem aansluiten op een uitzenddienst zoals YouTube, Twitch of Vimeo.

Ik leg kort uit wat de play out server / media server eigenlijk doet. Om de grootte van de streaming beter beheersbaar te maken, wordt de stream eerst gecodeerd. Je kunt dit vergelijken met het zippen van bestanden. Je plet gigabytes tot megabytes en verpakt het dan in een protocol zoals RTMP om het over het internet te streamen.

Verbind je video feed met een media server

Om je video feed in Open Broadcaster Software (OBS)(https://obsproject.com/) te verbinden met een afspeel service, heb je een digitale sleutel nodig. De sleutel is een reeks tekens die u kunt kopiëren en vervolgens in een veld in OBS kunt plakken. Zodra deze verbinding tot stand is gebracht, kun je live gaan.

Zodra je klaar bent om iets live te tonen aan een publiek op het web, moet je je feed streamen naar een distributiehub of mediaspeler. In technische termen: Het binnenhalen van de feed.

Overzicht van videostreaming architectuur

Online video afspelen

Met deze diensten voor distributie kun je opschalen naar een groter publiek. De bekendste (gratis) diensten op dit moment zijn YouTube, Facebook Live, Vimeo Livestream en Twitch. Zij herverpakken de stream naar een protocol zoals HLS of MPEG Dash en sturen de stream naar verschillende compatibele apparaten.

Als u live wilt gaan met video, overweeg dan dit: Multistream naar 30+ Platforms tegelijk.

Hier vindt u mijn populaire artikel dat dient als een inleiding op videostreaming.

Live-streaming workflow


Geef een reactie