Zelf ChatGPT uitproberen

Home » AI » Zelf ChatGPT uitproberen

Een korte aanwijzing om zelf aan de slag te gaan met ChatGPT van OpenAI. Een chatbot gebaseerd op een taalmodel met menselijke spraak.

ChatGPT v

De Chat Generative Pre-trained Transformer, of ChatGPT, is een chatbotmodel ontwikkeld door OpenAI. Het is gebaseerd op het GPT (Generative Pre-trained Transformer) taalmodel, een soort machine learning model dat getraind is op een grote dataset van tekst en mensachtige tekst kan genereren wanneer het een prompt krijgt.

Een belangrijk aspect van ChatGPT is dat het is ontworpen om een gesprek te kunnen voeren met een menselijke gebruiker door antwoorden te genereren op basis van de prompts die het ontvangt. Het kan worden gebruikt in verschillende toepassingen, zoals chatbots voor klantenservice, virtuele assistenten en bots voor sociale media.

Enkele mogelijke dagelijkse toepassingen van ChatGPT zijn het beantwoorden van vragen, het verstrekken van informatie en het voeren van gesprekken met gebruikers in real-time. Het is belangrijk op te merken dat ChatGPT een machine learning model is en geen echte persoon, dus het genereert niet altijd antwoorden die volledig accuraat of passend zijn.

Hoe kan ik ChatGPT zelf uitproberen?

Ga naar onderstaand adres en maak een account aan:

https://chat.openai.com/chat

Vervolgens kun je meteen gaan kletsen met ChatGPT. Je kan in het Engels of gewoon in het Nederlands je vragen stellen.

Een korte uitleg over het verschil tussen gescripte chat en chat gebaseerd op Artificiële Intelligentie (AI). Ook leg ik uit waarom ChatGPT (nog) niet geschikt is voor het chatten met klanten.


Geef een reactie