Wat als je de AVG negeert?

Het is het niet waard om enorme boetes en reputatieschade te riskeren door de AVG te negeren.

Als u de AVG negeert, kun je te maken krijgen met handhavingsmaatregelen van de betrokken gegevensbeschermingsautoriteit. De AVG voorziet in een reeks handhavingsmaatregelen die kunnen worden genomen tegen bedrijven die de verordening overtreden. Deze maatregelen omvatten boetes, die aanzienlijk kunnen zijn.

Onder de AVG kunnen bedrijven een boete krijgen tot 4% van hun wereldwijde jaaromzet of 20 miljoen euro (de hoogste van de twee) voor de ernstigste schendingen, zoals onvoldoende toestemming van de klant om gegevens te verwerken of schending van de kern van de AVG.

Naast financiële sancties kan het negeren van de AVG ook leiden tot reputatieschade voor uw bedrijf. De AVG vereist dat bedrijven transparant zijn over hun gegevensbeschermingspraktijken, en als blijkt dat je de verordening negeert, kan dit je reputatie schaden en leiden tot een verlies van vertrouwen van klanten.

Daarom is het belangrijk dat je bedrijf de AVG naleeft en stappen onderneemt om de persoonsgegevens van EU-burgers te beschermen. Dit kan betekenen dat er passende technische en organisatorische maatregelen worden genomen, zoals het uitvoeren van regelmatige effectbeoordelingen van gegevensbescherming en het geven van gegevensbeschermingstrainingen aan werknemers.

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven