Voorbeelden van audio-ecosystemen

Home » Content » Voorbeelden van audio-ecosystemen

De onderling verbonden onderdelen en het type hardware en compressie in de stroom van digitale stream naar oor. Ik heb een aantal diagrammen gemaakt om voorbeelden van een audio-ecosysteem te laten zien. De onderling verbonden onderdelen en het type hardware en compressie in de stroom van digitale stroom naar oor. Audiofiele set-up, bekabeld Dit is […]

De onderling verbonden onderdelen en het type hardware en compressie in de stroom van digitale stream naar oor.

Ik heb een aantal diagrammen gemaakt om voorbeelden van een audio-ecosysteem te laten zien. De onderling verbonden onderdelen en het type hardware en compressie in de stroom van digitale stroom naar oor.

Audiofiele set-up, bekabeld

Dit is een high-end, audiofiele set-up. Ongecomprimeerde stream met muziek in hoge resolutie van Qobuz. De stream wordt ontvangen door een apparaat (laptop) en omgezet van digitaal naar analoog met een high-end converter (Dragonfly Cobalt) en beluisterd op een Beyerdynamic hoofdtelefoon.

Audiofiele opstelling.

Apple opstelling, draadloos

De opstelling binnen Apple is meer trouw aan het gevoel van een ecosysteem. Alle componenten en methodes zijn met elkaar verbonden. Waar in het plaatje iTunes staat, zou je nu Apple Music kunnen verwachten. De stream heeft dezelfde resolutie als cd’s in het verleden hadden, maar wordt gecomprimeerd door de AAC-codec. De omzetting van digitaal naar analoog gebeurt in de AirPods Pro. Het wordt maar één keer gedecodeerd.


Geef een reactie