Online Content: Creëer boeiende digitale ervaringen

Creeer boeiende digitale ervaringen met online content.

Welkom op de landingpagina over online content! Hier ontdek je hoe je boeiende digitale ervaringen kunt creëren door middel van krachtige contentcreatie en effectieve strategieën. Of je nu een website, een blog, een app of een e-book wilt ontwikkelen, deze pagina biedt een overzicht van belangrijke onderwerpen binnen het veld van online content.

Belangrijkste onderwerpen

Hieronder vind je enkele belangrijke onderwerpen binnen het domein van online content:

Contentstrategie

Ontdek hoe je een sterke contentstrategie ontwikkelt die de basis vormt voor jouw digitale succes. Leer hoe je jouw doelgroep kunt begrijpen, waardevolle content kunt creëren en deze kunt afstemmen op de behoeften en interesses van je gebruikers.

Content creatie en optimalisatie

Leer hoe je boeiende en impactvolle digitale content kunt produceren, zoals pakkende teksten, aantrekkelijke afbeeldingen en betekenisvolle video’s. Ontdek de geheimen achter effectieve contentoptimalisatie, waaronder zoekmachineoptimalisatie (SEO), conversie-optimalisatie (CRO) en gebruiksvriendelijkheid.

Beheren van content

Als het gaat om het beheren van content in het huidige digitale landschap, is een robuust systeem cruciaal. Een Content Management Systeem (CMS), Content Platform of Digital Experience Platform (DXP) vormt de ruggengraat van je online aanwezigheid. Met deze tools kun je efficiënt content creëren, organiseren en distribueren, of het nu gaat om artikelen, video’s of interactieve elementen.

Een goed geïmplementeerd CMS stroomlijnt je workflow, zodat je je kunt richten op het maken van boeiende content en het verbeteren van gebruikerservaringen.

Distributie van content

Verken verschillende kanalen en strategieën voor het effectief verspreiden van jouw digitale content. Ontdek hoe je sociale media, e-mailmarketing en samenwerkingen met influencers kunt inzetten om een groter bereik en betrokkenheid bij je doelgroep te realiseren.

User Experience en Design

Ontwikkel inzicht in de kracht van een uitstekende gebruikerservaring (UX) en doordacht design. Leer hoe je jouw digitale content kunt vormgeven om een intuïtieve en boeiende ervaring te bieden aan je gebruikers, zodat ze betrokken raken en terugkomen naar jouw platform.

Meten van contentprestaties

Ontdek hoe je de prestaties van jouw digitale content kunt meten en evalueren. Leer hoe je belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s) kunt definiëren, tools kunt gebruiken om gegevens te verzamelen en analyseren, en inzichten kunt gebruiken om jouw contentstrategie verder te verbeteren.

Productiviteit en beveiliging

Deze blog is voor de online professional en daarom schrijf ik ook over productiviteit en beveiliging voor online workflows. Er is aandacht voor apparaten zoals Mac, iPhone en Kobo. En software in deze ecosystemen. 

iPhone fotografie

Alle foto’s op deze blog heb ik zelf gemaakt met de iPhone 12 mini. Ik hoop dat je ze leuk vindt, ik heb er een paar artikelen over geschreven om mijn kennis te verdiepen en te delen. Handig is natuurlijk dat ik nu mijn eigen voorraad auteursrechtelijk beschermde foto’s heb:

Woorden en hun herkomst

Een persoonlijke interesse is het verklaren van woorden vanuit de geschiedenis. Zeg maar de etymologie van de woordenschat die je als online professional tegenkomt.

Verken de artikelen

Hieronder vind je een lijst met artikelen die binnen de categorie ‘online content’ vallen. Klik op de titels om de volledige artikelen te lezen:

Deze artikelen bieden waardevolle inzichten, praktische tips en inspiratie om jou te helpen bij het creëren van effectieve online content en het bereiken van jouw digitale doelen.

Hieronder vind je mijn meest recente artikelen over content. Voor een overzicht van alle artikelen klik je hier.

 • Inzichten in typografie

  Inzichten in typografie

  Ontdek hoe webfonts gebruikerservaringen beïnvloeden, de flexibiliteit van variabele fonts en de delicate balans tussen snelheid en ontwerp. En duik in Microsofts recente overstap van Calibri naar Aptos als standaardlettertype voor Office.


 • Webpagina’s en slimme koppen

  Webpagina’s en slimme koppen

  Koppen zijn als wegwijzers die de weg door de tekst wijzen. Koppen zorgen voor een goede leesbaarheid voor mensen en zoekmachines. Ik heb deze elementaire maar essentiële vaardigheid eens opnieuw en grondig bekeken.


 • CMS, Content Platform of DXP?

  CMS, Content Platform of DXP?

  Ontdek in dit artikel het onderscheid tussen CMS, contentplatforms en DXP’s. Leer hoe ze content beheren, ervaringen optimaliseren en uitgebreide oplossingen bieden met voorbeelden uit de praktijk, zoals WordPress, Contentful en Sitecore Experience Platform.


 • Content platform

  Content platform

  Ontdek wat contentplatforms onderscheidt van een traditioneel CMS. Dit artikel legt de belangrijkste concepten uit van headless architecture, API mesh en composability en geeft voorbeelden en inzichten voor de online professional.


 • De veelzijdigheid van digitale media ontsluiten

  De veelzijdigheid van digitale media ontsluiten

  Worstelt je met het beheren van digitale media terwijl jouw online bedrijf groeit? Ontdek de veelzijdigheid van DAM, een headless engine die verschillende verkooppunten kan aandrijven. Ontdek de toepassingen als een merkportaal, perscentrum en portaal voor het kopen van content, waardoor jouw asset managementproces schaalbaar wordt.