Je domein verwijzen naar je Squarespace website

Home » Content » Website » Je domein verwijzen naar je Squarespace website

Zodra de website in Squarespace klaar is kan de website live gezet worden. Een spannend moment natuurlijk. Hoe gaat dat in zijn werk?

In het kort

Je geeft in Squarespace aan wat het domein gaat worden, je krijgt instellingen die de Webhoster moet verwerken. Daarna even wachten en dan staat de site live. Hier vind je het uitgebreide verhaal:nnConnecting a domain to your Squarespace site

Instellingen in Squarespace

Om de juiste gegevens aan te kunnen leveren aan je Website Hoster vul je je domein in bij Squarespace. Onder Settings, Domain, Use A Domain I Own.

Na het invullen kies je voor: Connect from provider

En dan Connect Domain.

nEr verschijnt een overzicht van de gegevens zoals ze naar de Webhoster kunnen:

Omzetten DNS

Bij een bestaande site moet er een wijziging komen van de DNS. Dat is een soort telefoonboek voor domeinnamen. Dat telefoonboek moet voor de website op een aantal plaatsen worden aangepast en doorverwijzen naar je nieuwe site.nBij een normale situatie kun je er vanuit gaan dat je huidige Website Hoster de registratie van je domein doet en dus de aanpassingen kan doorvoeren. De details voor deze aanpassingen heb je uit Squarespace gehaald.

Na aanvraag en invoering wijziging

Zodra de omzetting is aangevraagd kan het een tijd duren voordat je de nieuwe site ziet. De DNS is niet een centraal systeem maar verspreid over meerdere plekken. Je moet dan ook niet vreemd opkijken als de ene persoon de nieuwe website wel al ziet maar anderen nog niet. Na verloop van tijd zal iedereen je prachtige nieuwe site zien!

Tip

Squarespace heeft ook een ingebouwd domein wat je al kan gebruiken als de site nog niet live is. Dit geeft je de mogelijkheid om de site te bekijken en eventueel te delen. Het domein vind je in Squarespace onder Settings, Domains.


Geef een reactie