Hosting & Squarespace

Home » Content » Website » Hosting & Squarespace

Het onderbrengen (hosting) van een domein en een website wordt vaak als een en hetzelfde gezien. Je neemt een site af bij een website host(er) en daar zit het beheer van je domein bij ingesloten. Maar feitelijk bestaat een dergelijk contract uit drie zaken: En hier moet je even rekening mee houden bij een website […]

Het onderbrengen (hosting) van een domein en een website wordt vaak als een en hetzelfde gezien. Je neemt een site af bij een website host(er) en daar zit het beheer van je domein bij ingesloten. Maar feitelijk bestaat een dergelijk contract uit drie zaken:

  • Domein
  • E-mail
  • Website

En hier moet je even rekening mee houden bij een website bij Squarespace. Ik zet hieronder de opties op een rij.

Nieuwe websitenBij Squarespace zit een standaard domein inbegrepen wat je kan gebruiken als je nog geen eigen domein hebt of dit ook niet wil. Het ingebouwde domein ziet er dan zo uit:

https:// {{Jouw naam}} .squarespace.com

Wil je een eigen NL-domein dan heb je dus altijd twee contracten nodig. Die zijn gelukkig niet duur maar vragen soms wat werk. Standaard werken wij met onze partner JK Webdesign uit Alkmaar. Dit bedrijf staat bekend om de fijne en toegankelijke ondersteuning. Zij bieden een pakket waarbij je naast het domein ook nog vijf e-mailadressen onder kan brengen. Ook beschikken ze over een prima webmail. Deze aanbieder verzorgt de aanvraag en beheer van je domein en je e-mail.

Je kan natuurlijk ook een eigen partij uitkiezen voor je domein en e-mail.

Alles bij Squarespace

Een andere optie is om zowel domein en website bij Squarespace onder te brengen. Dat kan namelijk wel maar niet voor NL-domeinen maar wel voor .com, .net en een groot aantal andere topdomeinen (TLD’s). Voor e-mail werkt Squarespace samen met Google Workspace.

Bestaande website

Als je al een website hebt en je gaat overstappen naar Squarespace dan kun je je domein door (laten) verwijzen naar je Squarespace website. Soms dien je dit zelf te doen en soms doet de hosting aanbieder het voor je. Details voor deze verwijzingen vind je in het artikel ,Je nieuwe site naar Squarespace.

Er verandert bij deze opzet niets aan je e-mail/webmail en je betaalt je huidige abonnement bij de hosting aanbieder door.

Minder betalen of overstappen

De prijzen voor hosting zijn de laatste jaren drastisch gedaald en dus je kan ook overwegen om je bestaande abonnement bij de website host aan te passen zodat je minder betaalt per jaar. Dit kan deels al voor minder dan een euro per maand.

Als je ontevreden bent over de service van je huidige dienstverlener dan kun je ook overwegen om over te stappen naar onze partner, JK Webdesign. Zij helpen je met de verhuizing en doorverwijzing naar Squarespace, plus de inrichting van je e-mail.


Geef een reactie