Het schrijven van mijn eerste StoryBrand

Home » Content » Schrijven » Het schrijven van mijn eerste StoryBrand

Een klant vroeg mij om zijn boodschap te verduidelijken en ik gebruikte de StoryBrand methode om het uit te werken. Dit zal jou ook helpen.


Mezelf opgesloten in de Zwitserse bergen om me te concentreren op het schrijven van een StoryBrand voor een klant. StoryBrand is zo’n eenvoudige en krachtige methode. Droge feiten komen tot leven door het vormgeven van een verhaal. Het publiek en de boodschap worden duidelijk en levendig. Ik zit in de flow en zal de resultaten delen zodra ik klaar ben.


Dat wil zeggen, als ik veilig van deze door storm geteisterde berg ben afgestapt.

Een StoryBrand schrijven om de boodschap te verduidelijken

StoryBrand methode in het kort

StoryBrand is een marketingmethode ontwikkeld door Donald Miller die bedrijven helpt hun marketingboodschap te verduidelijken door zich te richten op het verhaal van de reis van de klant. De methode benadrukt het belang van het begrijpen van de behoeften en motivaties van de klant, en presenteert het bedrijf als de held die de klant kan helpen zijn problemen op te lossen en zijn doelen te bereiken.

Volgens het StoryBrand raamwerk zijn er zeven elementen die een overtuigend verhaal vormen:

  • Een personage dat worstelt met een probleem
  • Een gids die het personage kan helpen het probleem op te lossen
  • Een plan dat het personage kan volgen om het probleem op te lossen
  • Een doel dat het personage wil bereiken
  • Een conflict dat het personage ervan weerhoudt het doel te bereiken.
  • Een transformatie die plaatsvindt wanneer het personage het conflict overwint
  • Een moraal van het verhaal die resoneert met het publiek


De StoryBrand-methode moedigt bedrijven aan om een duidelijk, overtuigend verhaal te vertellen over hoe ze hun klanten kunnen helpen hun problemen op te lossen en hun doelen te bereiken, in plaats van alleen maar de kenmerken en voordelen van hun producten of diensten op te sommen. Het suggereert dat bedrijven zich moeten richten op het opbouwen van relaties met hun klanten door hun behoeften en motivaties te begrijpen, en zich te presenteren als een gids die de klant kan helpen succes te behalen.

Beoordeling van het StoryBrand boek


Ik vond het boek geweldig om te lezen en ik heb er veel van geleerd! Het is onderdeel geworden van mijn dagelijkse toolset, en ik heb het boek zeer positief beoordeeld:

Recensie

, ,

Geef een reactie