Help, mijn DMP wordt afgeschreven

Home » Marketing » Marketing Technologie » Help, mijn DMP wordt afgeschreven

Data Management Platforms (DMP’s) zijn niet per se verouderd in 2023, maar hun gebruik en functie kunnen in de loop der tijd zijn geëvolueerd om zich aan te passen aan het veranderende digitale landschap. Hier zijn enkele stappen om van DMP naar CDP te gaan.

DMP’s worden gebruikt voor het verzamelen, opslaan en segmenteren van gegevens uit verschillende bronnen, zoals website-interacties, CRM-systemen, en offline gegevens. Ze worden voornamelijk gebruikt voor reclame- en marketingdoeleinden, om gebruikers te helpen met relevante advertenties en inhoud.

Hoewel DMP’s nog steeds veel worden gebruikt, heeft de trend van gegevenscentralisatie en toenemende aandacht voor de privacy van klantengegevens geleid tot de opkomst van nieuwe technologieën zoals CDP’s (Customer Data Platforms), die de functionaliteit van een DMP combineren met extra mogelijkheden zoals het verenigen en activeren van gegevens. Sommige bedrijven kunnen ervoor kiezen CDP’s te gebruiken in plaats van DMP’s, of ze kunnen beide in combinatie gebruiken om te profiteren van hun verschillende mogelijkheden.

Het is belangrijk op te merken dat DMP’s en CDP’s elkaar niet uitsluiten, en dat de keuze om het ene of het andere te gebruiken gebaseerd is op de specifieke behoeften van een bedrijf. DMP’s worden nog steeds veel gebruikt, en hebben een specifieke rol in gegevensbeheer voor reclame en marketing, en voor bedrijven die een grote hoeveelheid gegevens uit verschillende bronnen hebben en deze specifiek voor reclame-/marketingdoeleinden willen gebruiken, zijn DMP’s nog steeds een goede oplossing.

Dit gezegd zijnde, uw DMP wordt opgeheven, wat nu?

Stappen om van DMP naar CDP te gaan

Als uw DMP (Data Management Platform) wordt afgeschaft, moet u enkele stappen ondernemen om uw doelgroepgegevens te verplaatsen naar een CDP (Customer Data Platform).

Hier zijn enkele algemene stappen die u kunt nemen:

  1. Exporteer uw doelgroepgegevens uit uw DMP: Dit houdt meestal in dat u segmenten of lijsten van gebruikers maakt die u wilt exporteren, en vervolgens de gegevens downloadt in een formaat dat u kunt importeren in uw CDP.
  2. 2. Maak uw CDP klaar voor import: Dit omvat het instellen van alle noodzakelijke velden en toewijzingen in uw CDP, zodat de gegevens goed kunnen worden geïmporteerd en georganiseerd.
  3. Importeer de publieksgegevens: Gebruik de geëxporteerde gegevens om ze te importeren in uw CDP. Dit kan via de API van de CDP of via een bestandsimport.
  4. Verifieer de import: Zodra de gegevens zijn geïmporteerd, wilt u controleren of de gegevens juist en volledig zijn, en of alle noodzakelijke velden correct zijn geïmporteerd.
  5. Configureer uw CDP om de geïmporteerde doelgroepgegevens te gebruiken: U moet uw CDP configureren om de geïmporteerde doelgroepgegevens te gebruiken voor targeting en personalisering.
  6. Test de doelgroepsegmenten in uw CDP en zorg ervoor dat alles correct werkt voordat u het live zet.

Merk op dat het proces kan verschillen afhankelijk van het specifieke DMP en CDP dat u gebruikt, en het is altijd het beste om contact op te nemen met het ondersteuningsteam van de respectieve leveranciers voor begeleiding.


Geef een reactie