Gratis ebooks op je Kobo via een computer

Home » Content » Gratis ebooks op je Kobo via een computer

Hoe zet je auteursrechtvrije ebooks op de Kobo e-reader met een computer?

In een eerder artikel heb ik uitgelegd hoe je ebooks op je Kobo krijgt met een iPhone. Nu leg ik uit hoe je dit met een computer kunt doen. En eigenlijk is dat vrij eenvoudig, en ik leg het proces uit in drie stappen.

  1. Zoek en download een boek
  2. Sluit de Kobo e-reader aan
  3. Het e-boek overzetten

Weet je al waar je e-books kunt vinden? Je zou Gutenberg of Z-Library kunnen proberen.

Vind en download het e-book

Eerst download je het e-book dat je wilt. Er zijn drie regels om toe te passen. Ten eerste, zorg ervoor dat je de juiste rechten voor het boek hebt; anders ben je aan het piraterij plegen. Ten tweede, het bestand moet het EPUB-formaat hebben. En ten derde en laatste, het ebook mag geen Digital Rights Management (DRM) op het ebook hebben.

Als aan alle drie de voorwaarden is voldaan, download je het bestand naar een map op je computer. Het zal er ongeveer zo uitzien:

Merk op dat ik een Mac gebruik, dus het kan er op je computer een beetje anders uitzien. Het belangrijkste is dat het bestand zichtbaar is voor latere stappen.

Sluit de Kobo e-reader aan

Sluit de Kobo e-reader aan op je computer met de micro-USB-kabel. Als de e-reader is aangesloten zal er een prompt op het scherm verschijnen die vraagt om verbinding te maken. Bevestig de “connect” optie.

Nadat u dit gedaan heeft, zou de e-reader als een drive op uw computer moeten verschijnen.

Het e-boek overzetten

Dus nu heb je een legale kopie van een e-boek, zonder DRM, op je computer, en je hebt de e-reader aangesloten. De Kobo doet nu dienst als een station. Nu kun je het bestand overzetten van computer naar station. Sleep het met de muis of kopieer en plak. Als dat gedaan is, koppelt u de e-reader weer los door op de knop erop te klikken.

Als alles goed is, zal de e-reader je nieuwe e-book importeren en indexeren, en zal het in de bibliotheek verschijnen.

Je kunt de kabel ook loskoppelen als je dat wilt.

Tip: zorg ervoor dat je de juiste micro-USB-kabel heeft. De juiste kabel zal opladen en gegevens overbrengen, maar de verkeerde zal alleen opladen.


Geef een reactie